Pöytäkello musta spektroliitti 14 cm Etusivu > Lahjakauppa

Spektroliitti. Maailman kaunein labradoriitti. 

Korkeus: 15 cm

Paino: n. 0,500 kg

Materiaali: spektroliitti

Käsintehty Suomessa.

Kellossa SEIKOn koneisto.


Tuotenumero: KOR41 | 65.00 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveron

Tuote loppunut.

Ylämaan spektroliitti täyttää tärkeimmät korukiville asetetut vaatimukset: kauneuden, kovuuden ja harvinaisuuden. Laajan värivaihtelunsa ja voimakkaiden väriensä ansiosta se on saavuttanut suurta suosiota niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Spektroliitti hiotaan pyöröhionnalla ja kivet upotetaan kulta- ja hopeakoruihin. Kivestä tehdään myös erilaisia koriste- ja tarve-esineitä esim. kelloja sekä pöytälevyjä.

Ylämaan labradoriitissa värit ovat poikkeuksellisen voimakkaat. Sen vuoksi kivelle on annettu oma, kiven väriloistoa hyvin kuvaava nimi spektroliitti. Useiden jalokiviasiantuntijoiden mielestä Ylämaan spektroliitti on maailman kauneinta labradoriittia. Se onkin vakiinnuttanut asemansa suosituimpien korukivien joukossa ja sitä viedään lähes kaikkialle maailmassa.

Spektroliitin kovuus on Mohsin asteiteikon mukaan 6. Se on kvartsia pehmeämpää, mutta kovempaa kuin lasi. Spektroliitin tumma perusväri johtuu vähäisestä rautapitoisuudesta ja ilmeniittisulkeumista, joita kivessä on määräsuuntaisina mikroskooppisen pieninä neulamaisina kiteinä. Valon heijastaminen ilmeniittineulasista aiheuttaa pyöröhiotun kiven pintaan kauniin valojuovan, kissansilmäilmiön.

Spektroliitin kiehtovuus perustuu paljolti sen värien rajattomaan vaihteluun. Kiven pinnassa voi nähdä kaikki kirjon värit: sinistä, vihreää, keltaista sekä oranssin ja punaisen eri sävyjä.