Garden Lights

Garden Lights -pihavalot on helppo asentaa itse. Valitse mieleiset valaisimet laajasta valikoimastamme. Voit yhdistää vapaasti kaikkia valaisimia keskenään samaan muuntajaan. Yhdellä muuntajalla voi tehdä pisimmillään jopa 80  metriä pitkän kaapeloinnin.

Nauti tunnelmallisesta valaistuksesta!

Lue lisää

Garden Lights -pihavalot on helppo asentaa itse.

1. Valitse mieleiset valaisimet laajasta valikoimastamme. Voit yhdistää vapaasti kaikkia valaisimia keskenään samaan muuntajaan. Yhdellä muuntajalla voi tehdä pisimmillään jopa 80  metriä pitkän kaapeloinnin.

2. Valitse muuntaja
Laske valaisimien polttimoiden teho yhteen ja valitse niille riittävän tehokas muuntaja. Ota laskennassa huomioon myös myöhempi laajennustarve sekä mahdollisen hämäräkytkimen 6 W kulutus. Kannattaa valita reilusti tehokkaampi muuntaja, jotta järjestelmää voi myöhemmin laajentaa. Vaihtoehtoina on 21 W, 60 W ja 150 W muuntaja.

3. Valitse liitäntäkaapeli
Valitse järjestelmään riittävät kaapelit muuntajan ja valaisimien välille. Kun kaapeloinnin pituus on enintään 30 m tai virrankulutus 35 W, voit käyttää SPT-1 kaapeleita (6 m jatkokaapeli ja 10 m pääkaapeli). Laajemmalle järjestelmälle käytetään SPT-3 kaapeleita (10 m jatkokaapeli ja 15 m pääkaapeli). Kaapelijakajalla voit jakaa yhden liittimen kolmelle ja kierreliittimellä saat liitoksen haluamaasi paikkaan kaapelissa. Järjestelmään voi liittää tarvittavan määrän kaapeleita ja jakajia, jotta virta saadaan vietyä kaikille valaisimille. Kaikki kaapelit ja liittimet ovat keskenään yhteensopivia.

4. Kiinnitä valaisimet haluamillesi paikoile.

5. Vedä kaapelointi muuntajalta kaikille valaisimille ja kytke valaisimien kierreliittimet liitäntäkaapeliin. Kiinnitä mahdolliset lisätarvikkeet, kuten hämäräkytkin, liiketunnistin tai kaukosäätimen vastaanotin halutulle paikalle ja kytke se liitäntäkaapeliin niin että virta kulkee kyseisen lisätarvikkeen kautta. Lisätarvike ohjaa kaikkia sen jälkeen olevia valaisimia.

6. Peitä kaapelit pintamaan, kuorikatteen tai koristekivien alle, jotta ne eivät vaurioidu eikä niihin kompastu. Kytke liitäntäkaapeli kierreliittimellä muuntajaan ja liitä muuntaja pistorasiaan. Ohjelmoi tarvittaessa hämäräkytkin, liiketunnistin ja kaukosäädin.